Fast & Fixed

Reprezintă un sistem de implanturi care asigură o stabilitate mai bună pentru lucrarea fixă provizorie a pacientului, beneficiind de o dantură fixă la finalul sesiunii.

FastNFixed_Dental

Despre Fast and Fixed

„Fast and fixed” reprezintă un sistem revoluționar de implanturi care, spre deosebire de tratamentul tradițional, presupune plasarea a 4 implanturi pe maxilarul inferior și de la 4 până la 6 implanturi pe maxilarul superior, prin utilizarea unei combinații de implanturi drepte și angulare. În acest mod se asigură o stabilitate mai bună, ocolind sinusurile maxilare și structura nervoasă vitală din maxilarul inferior.

În aceeași zi, imediat ce implanturile au fost plasate pe arcade, are loc și montarea unei lucrări fixe provizorii, pacientul beneficiind în acest sens de o dantură fixă la momentul ieșirii din cabinet. Ulterior intervenției urmează procesul de osteointegrare, care poate dura între 3 și 6 luni. După această perioadă se va începe etapa pentru montarea lucrării finale.

4Implants

Cine poate beneficia de sistemul de implanturi dentare Fast and Fixed?

Sistemul de implant dentar Fast and Fixed se recomandă:

 • Pacienților care și-au pierdut majoritatea dinților sau toți dinții;
 • Pacienților ai căror dinți nu mai pot fi salvați și se impune extragerea acestora;
 • Pacienților cu proteză dentară.

De ce să alegi sistemul Fast and Fixed?

 • Îți refaci dantura în mai puțin de 24 h - lucrările provizorii se realizează în aceeași zi în care sunt inserate implanturile, fiind vorba de o procedură nedureroasă, cu un timp de vindecare redus!
 • Timpul total de tratament este mult scurtat, fără să fie necesare alte proceduri chirurgicale pentru obținerea de suport osos în zonele posterioare ale arcadelor!

Câte implanturi dentare se folosesc în cazul sistemului Fast and Fixed?

Se pot recomanda fie 4, fie 6 implanturi, în funcție de fiecare caz în parte – prin urmare, este vorba de un număr redus de implanturi dentare.
În funcție de recomandarea medicului stomatolog, se poate opta pentru:

 • Sistemul Fast and Fixed pe 6 implanturi - atunci când lucrarea se efectuează la nivelul maxilarului superior; două dintre implanturi sunt atașate vertical, iar celelalte oblic (se recomandă mai ales atunci când masa osoasă este deficitară).
 • Fast and Fixed pe 4 implanturi -  atunci când lucrarea trebuie efectuată pe mandibulă, fiind vorba de  două implanturi angulare, iar restul drepte.

Ce etape se parcurg pentru sistemul Fast and Fixed?

Ca și tratamentul clasic cu implanturi dentare și acesta presupune parcurgerea anumitor etape:

 • În primul rând, medicul îți va realiza o consultație, în cadrul căreia veți discuta despre istoricul tău medical, despre așteptările pe care le ai, urmând ca medicul să îți recomande analize de sânge, o radiografie panoramică a danturii, precum și o tomografie dentară
 • Ulterior, medicul îți va face un plan de tratament adecvat, personalizat, iar în funcție de rezultatele analizelor și de investigațiile efectuate, îți va recomanda inserarea fie a 4, fie a 6 implanturi.
 • Medicul stabilește împreună cu tine o programare în vederea inserării implanturilor Fast and Fixed, ocazie cu care îți va solicita acordul pentru manoperele pe care le va efectua, îți va face anestezie (prin urmare nu vei simți durere sau disconfort), va extrage dinții rămași (dacă este cazul) și va insera implanturile.
 • În aceeași ședință cu inserarea implanturilor, medicul îți va atașa o lucrare fixă provizorie, care se realizează de către tehnicianul dentar în laborator, pe baza unei amprente.
 • După ședința în care s-au inserat implanturile și s-a atașat lucrarea provizorie, se așteaptă între 3 și 6 luni pentru integrarea implanturilor în os și vindecarea gingiilor, timp în care osul va crește în jurul implantului, fuzionând cu suprafața acestuia.
 • După încheierea procesului de osteointegrare, te vei întoarce la cabinet unde vei începe etapa pentru montarea lucrării finale.
FF_MM

Contactează-ne și stabilește o întâlnire cu unul din medicii noștri!

Te așteptăm în cadrul clinicii pentru mai multe informații referitoare la sistemul Fast-and-Fixed și pentru un consult inițial.

Hai să ne cunoaștem

Ne găsești pe Bulevardul Republicii, Nr.189, Bl.6A, de Luni până Vineri între orele 9:00 -19:00

Back to top Arrow